Morten Harry Olsen

Bibliografi

For alt hva vi er verdt, noveller 1985 – Tarjei Vesaas´ debutantpris
Ganske enkelt Sand, roman 1986
En dans til, noveller 1988
Tråder, essays og artikler 1989
Mississippi, roman 1990 – hovedbok bokklubb – en av tidenes 25 beste krimbøker i Norge (Dagbladet)
Syndenes forlatelse, kriminalroman 1991
Mannen som hatet duer, skuespill 1992
Begjærets pris, kriminalroman 1993 – Rivertonprisen – hovedbok bokklubb
Tilfeldig utvalg, roman 1996 – hovedbok bokklubb
Naken for leseren, naken for Gud, essay 1997
Mord og galskap, roman om en forbrytelse 2000 – hovedbok bokklubb
Mississippi.neo, roman (bearbeidelse) 2002 – hovedbok bokklubb
Størst av alt, roman 2004 – Havmannprisen – hovedbok bokklubb
Golfballens flukt, 18 meditasjoner over golf, essays 2007
Adrian Marconis store sorg, roman 2010
Skrivehåndverket – en praktisk guide for nybegynnere, fagbok 2014

CV

litteraturkritiker Klassekampen, Oslo 1986-88
forfatterkonsulent Norsk Forfattersentrum, Oslo 1986-87
oversattredaktør Forlaget Oktober, Oslo 1991-1992
redaktør Bokklubben Krim og Spenning, Oslo 1992-96
redaktør for EXIT-serien, Aschehoug, Oslo 1996-97
prosjektkoordinator Foreningen Les!, Oslo 1998
prosjektkoordinator Nordland Fylkeskommune 2002
konsulent Gyldendal Norsk Forlag, Oslo 1998-2007
frilans reporter Norsk Golf, 2003-2010
redaksjonsmedarbeider Bokklubbens Reisebibliotek 2008-2010
konsulent forlaget Vigmostad & Bjørke, Oslo 2010-nå

medlem av Den norske Forfatterforenings litterære råd 1988-1991
formann Norsk Forfattersentrum 1989-91
formann arrangementskomitéen for Brageprisen 1991-1995
sekretær Rivertonklubben 1994-96(?)
nestformann Den norske Forfatterforening 1997-98
medlem av Norsk Kulturråds fagutvalg for litteratur og tidsskrifter 2005-2011
medlem/leder av Kulturrådets vurderingsutvalg for tegneserier 2005-2011
medlem av ankenemnda for voksen skjønnlitteratur, Kulturrådet 2013-2014
suppleant til innkjøpskomiteen for voksen skjønnlitterær prosa, Kulturrådet 2015–2016